UK mag zoon Bin Laden weigeren

Groot-Brittannië mag een zoon van topterrorist Osama bin Laden weigeren toe te laten tot het land. Dat bepaalde een rechtbank voor immigratiezaken gisteren.

Zoon Omar (28) was in beroep gegaan tegen het besluit van april vorig jaar. De Britse autoriteiten weigerden hem asiel te verlenen omdat zij vraagtekens plaatsten bij zijn huwelijk met een Britse vrouw. Ook zou hij nog steeds loyaal zijn aan zijn vader. Verder zou zijn aanwezigheid in Groot-Brittannië ophef kunnen veroorzaken.

Het tribunaal bevestigde dat het huwelijk uit 2007 niet rechtsgeldig is omdat beide personen destijds nog gehuwd waren. Ook vreesde de rechtbank verstoring van de openbare orde omdat Omar zijn vader niet als terrorist beschouwt.

Omar is het vierde van elf kinderen van de eerste vrouw van Bin Laden, die naar verluidt in totaal negentien kinderen zou hebben verwekt. Hij beweert zijn vader sinds 2000 niet meer te hebben gezien. De radicale moslim Bin Laden claimde de verantwoordelijkheid voor de aanslagen van 11 september 2001 op de Verenigde Staten. De Amerikanen maken nog steeds jacht op hem.

Hahaha je vader, ja je vader die is gek.  (foto: ANP)