Faillisement dreigt voor RKC Waalwijk

Het is verre van zeker dat RKC Waalwijk het huidige seizoen in de Eredivisie kan voltooien. De club uit Waalwijk kampt met schulden, maar heeft daarvoor een reddingsplan op tafel liggen. Hiervoor moet de lokale overheid over de brug komen, maar deze doet dit maar ten dele.

RKC heeft een huurachterstand van ¤612.000 bij de gemeente Waalwijk en wil dat deze kwijtgescholden wordt. Ook de huur moet omlaag naar ¤300.000 per jaar, maar de gemeente wil nu niet verder gaan dan ¤450.000. Ook wil de lokale overheid de achterstallige huur niet kwijtschelden, maar wel meedenken over oplossingen voor dit bedrag.

RKC heeft twee geldschieters bereid gevonden om het gat in de begroting te dichten en zo toe te werken naar een structurele oplossing, maar hiervoor moet de gemeente meer meewerken. Ook zal de lokale overheid het beslag van 1,1 miljoen euro op de mediagelden moeten opheffen. Hierdoor kunnen eind oktober de salarissen van de staf, de spelers en het kantoorpersoneel niet uitbetaald worden. Mocht dit het geval zijn, dan is de club vrijwel failliet.

RKC is inmiddels druk bezig om de inkomsten met ¤400.000 te verhogen en de uitgaven met ¤250.000 te verminderen, maar als de gemeente de huur niet naar ¤300.000 per jaar verlaagt zijn deze inspanningen zinloos geweest. Als Waalwijk de club niet verder tegemoet komt trekt Ben Mandemakers zich terug als geldschieter. Onduidelijk is wat de andere geldschieter, Berkhof, gaat doen in dat geval.

Submitter:  Bron: FOK!sport