Moeder 'ballonjongetje' bekent schuld

De moeder van het zogenoemde 'ballonjongetje' heeft gisteren opgebiecht te hebben gelogen tegen de hulpdiensten. Ouders Richard en Mayumi Heene wilden met de stunt de aandacht van de media trekken, maar riskeren inmiddels strafvervolging wegens een valse melding bij de politie, poging tot beïnvloeding van een ambtenaar, samenzwering en het op het verkeerde pad brengen van een minderjarige.

De familie Heene werd begin oktober in binnen- en buitenland bekend door wereldkundig te maken dat de zesjarige Falcon Heene vast zou zitten in een op hol geslagen heliumballon. De hulpdiensten zetten daarop de achtervolging in met helikopters, terwijl koortsachtig naar een manier werd gezocht om het ufo-achtige gevaarte weer op de grond te krijgen. Later bleek dat het jongetje niet aan boord was, maar zich thuis in een doos had verstopt.

De autoriteiten stelden een onderzoek in nadat Falcon zich versprak in een televisie-interview door te zeggen dat het allemaal voor de show was geweest. De ouders van Falcon ontkenden aanvankelijk dat er sprake was van een mediastunt, maar uit rechtbankdocumenten is gebleken dat de moeder inmiddels toch de waarheid heeft opgebiecht. Richard en Mayumi Heene hadden hun kinderen opgedragen te liegen over de kwestie, omdat ze de aandacht van de media wilden trekken. De Heenes ontmoeten elkaar ooit tijdens een acteerles en waren mogelijk uit op een eigen realityshow.