Pedrosa blij met zijn huidige Honda-machine

Dani Pedrosa heeft veel vertrouwen in de door zijn team afgeleverde Honda voor aankomend weekend. De Spanjaard begon in ieder geval sterk. In de verregende vrije training op vrijdagmiddag wist hij de snelste tijd te rijden en hij was na afloop behoorlijk positief over zijn Honda-machine. Eerder liet Pedrosa al weten voor de overwinning te kunnen gaan.

"Dit was een erg goede start van het weekend en op een natte baan zijn we goed in vorm. We hadden veel grip, ook al waren er enkele grote plassen op de baan", aldus de Honda-rijder. "Ik had veel vertrouwen en wist hard te pushen. Het is eigenlijk zelfs lang geleden dat ik zoveel vertrouwen op een natte baan heb gehad. Als het morgen droog is, is dat voor ons ook goed, hoewel we daar weinig data voor hebben."

Het circuit van Indianapolis is ooit ontworpen voor de Formule 1 om rechtsom te rijden, maar het MotoGP-circus gaat linksom over het circuit. Dat is een apart gevoel, vindt Pedrosa. "Dit is een aparte baan om op te rijden, want hij is ontworpen om de andere kant op te gaan", zei hij. "Daarom is de apex in bepaalde bochten heel vreemd. Toch is dit ook in de regen een erg speciale plek om te rijden."