Figo bevestigt einde van zijn carrière

Inter-middenvelder heeft via een brief laten weten dat hij op 31 mei zijn laatste wedstrijd als profvoetballer zal spelen. De Nerazurri publiceerde de brief op de clubsite.

Luis Figo heeft via een brief aangekondigd dat de wedstrijd Inter Milan - Atalanta Bergamo van 31 mei 2009 zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal zal zijn.

"Beste vrienden van Inter, morgen, 31 mei 2009, zal mijn laatste zondag als voetballer zijn. Naast mijn vrienden bij Sporting Lissabon, Barcelona, Real Madrid en Portugal, wil ik ook jullie, supporters van Inter Milan, bedanken. Ik ben blij dat ik mijn laatste zondag als voetballer met Inter beleef en dat we zondag onze vierde opeenvolgende titel kunnen vieren," luidden de woorden van Figo.

"Winnen is altijd het hoofddoel geweest in de loop van mijn carrière en om te winnen heb ik geleerd om op te offeren en hard te werken. Iedereen heeft me dit duidelijk gemaakt en alles dat ik heb gewonnen, heb ik dankzij mijn inzet gewonnen."

Figo heeft diverse grote prijzen gewonnen in zijn carrière. In 2000 won de Portugees de Ballon d'Or. In 2001 werd hij Speler van het Jaar.