Jol definitief naar Ajax

Ajax heeft zich officieel bij Hamburger SV gemeld voor het overnemen van trainer Martin Jol. De Amsterdammers willen de oefenmeester voor vijf jaar vastleggen. De coach zelf ziet een overgang naar de hoofdstad wel zitten.

Jol bereikte afgelopen weekend met HSV nog de vijfde plaats in de Bundesliga en verzekerde zich daarmee van Europees voetbal. Toch is hij teleurgesteld in de club waar onder andere Joris Mathijsen onder contract staat. Hij heeft weliswaar een verbintenis tot medio 2010, maar deze is nog altijd niet verlengd. Ook is hij het niet eens met het huidige transferbeleid van HSV.

Inmiddels heeft Jol al een eerste gesprek met Ajax achter de rug en beide partijen willen er uit komen. Wel is het zo dat de trainer waarschijnlijk niet zijn eigen assistenten mee mag nemen, omdat Ajax daar na het rapport-Coronel van af wil.

Het enige wat een overgang van Jol nog van een overgang naar Amsterdam af kan houden, is zijn huidige club HSV. Ajax moet met de Duitse club nog tot overeenstemming komen.

Update om 13:52 uur:

Ajax heeft met Martin Jol overeenstemming bereikt voor een contract voor meerdere jaren. Het Duitse blad Bild meldt dat het een driejarig contract gaat worden. Wel moeten Ajax en HSV het nog eens worden over een transfersom.

Met dank aan Bodebiek en Disastermanager voor de submit.

Update om 17:17 uur:

Martin Jol is de komende drie jaar trainer van Ajax. Ajax en HSV zijn het met elkaar eens geworden over een afkoopsom voor de Scheveningse coach die donderdag om 16:00 uur zal worden gepresenteerd.

Jol zal bij Ajax ook verantwoordelijk gaan worden voor het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding.