Adriaanse: "Bayern, scherm Louis een beetje af"

Co Adriaanse vindt dat Louis zijn nieuwe club, Bayern München, de voormalig AZ-trainer in bescherming moet nemen voor de media.

De oud- collega's Louis van Gaal en Co Adriaanse zijn dit jaar beiden kampioen geworden, beiden trainden zij Ajax en beiden waren ze als trainer actief bij AZ. Het schept een band.

Bild beeldde afgelopen vrijdag een paginagrote trots kijkende Louis van Gaal in lederhosen af. Het was trucage, maar volgens Co kan Louis nog veel meer verwachten van de Duitse media. Zo liet de Duitse televisie vooralsnog voornamelijk beelden zien van een ‘exploderende’ Louis van Gaal.

Volgens Adriaanse moet men bij Bayern een beetje letten op de nieuwe trainer van Gaal en hoe de media met hem omgaat. "De wisselwerking tussen trainer en media is in Duitsland een stuk gecompliceerder dan in Nederland. Ik hoop dat Louis daarin gesteund wordt door de club, dat hij een beetje wordt afgeschermd ook. Het mag natuurlijk niet zo zijn, dat de media in München zijn werk negatief gaan beïnvloeden, hoe goed Louis die zaken zelf ook kan scheiden."