Supporters Ajax: "Respecteer Van Gaal"

De AFCA Supportersclub van Ajax heeft alle supporters opgeroepen om Van Gaal met respect te ontvangen. Vanmiddag speelt Ajax tegen de AZ, waar de voormalig trainer van de Amsterdammers op dit moment werkzaam is.

"Wij staan erom bekend dat we mensen die veel voor de club hebben betekend op een fantastische manier kunnen eren", aldus de supportersclub op de website. "Louis van Gaal is de laatste trainer geweest die Ajax grote successen heeft gebracht. Hij heeft ook altijd uitgesproken dat Ajax zijn club is. Dat hij de afgelopen jaren op een ongelukkige manier wel iets anders heeft geroepen, is natuurlijk geboren uit frustratie. Hij heeft Ajax in 2004 op een vervelende manier verlaten."

Er is naast respect, ook frustratie bij de supporters: "Dat onze club wederom geen kampioen is geworden, kan men zichzelf verwijten. (...) Alle mooie beleidsplannen en rapporten hebben Ajax niet beter gemaakt."

Toch heeft men wel erg veel respect voor de trainer: "Louis presteert het wel om met beperkte middelen het maximale uit een team te halen. Dat is een prestatie waar je alleen maar waardering voor kunt hebben. Louis van Gaal blijft Ajacied. Hij verdient respect, zoals elke grote Ajacied dat krijgt."