Heidfeld: "Ontwikkeling BMW gaat te langzaam"

BMW Sauber-coureur Nick Heidfeld vindt dat zijn team de auto voor 2009 niet snel genoeg doorontwikkeld. Daardoor loopt het team volgens de Duitser achterstand op de concurrentie op. BMW streed in 2008 lang mee om de titel, maar dit seizoen komt de Duits/Zwitserse renstal niet in de buurt van die prestaties.

Heidfeld meent dat de auto vanuit de wintertests te weinig doorontwikkeld is. Hijzelf heeft momenteel vier punten in het wereldkampioenschap dankzij zijn tweede plaats in Maleisië, terwijl zijn teamgenoot Robert Kubica nog met lege handen staat. "Ik denk dat we te weinig nieuwe onderdelen hebben geïntroduceerd. Tijdens de wintertests hadden we snelle tijden genoteerd en ik denk dat iedereen binnen het team er daarom vanuit ging dat we er wel goed voor zouden staan."

"In de eerste drie races is ons prestatievermogen langzaam maar zeker gezakt. Dat zal wel komen omdat de andere teams met nieuwe onderdelen op de proppen kwamen en wij niet. Omdat we dat hier in Bahrein ook niet hebben, verwacht ik niet echt veel van dit weekend," meldt een niet erg blije Heidfeld.

In Spanje komt de eerste grote update bij BMW Sauber. "Hopelijk kunnen we dan weer wat punten scoren. Maar ja, de andere teams gaan natuurlijk ook gewoon door met ontwikkelen. Tegen de tijd dat we in Barcelona aankomen hebben we al vier races achter de rug en dat is toch al een flink percentage."