Wielaert: "Ajax snakt naar CL-voetbal"

Ajax verzuimde afgelopen weekend de tweede plaats in de Eredivisie over te nemen van FC Twente. De Amsterdammers werden in Eindhoven met 6-2 over de kling gejaagd door PSV en hebben derhalve nog steeds niet het initiatief in de strijd om kwalificatie voor de Champions League.

Verdediger Rob Wielaert ziet bij Ajax dat het kampioenenbal een hot item is. "Je merkt dat de hele club naar Champions League-voetbal snakt", aldus de verdediger in het blad Sportweek. "Het zou goed zijn voor deze groep, we missen soms degelijk- en slimmigheid. Dat zag je ook tegen PSV. Wij helpen de tegenstander door fouten in de wedstrijd en zakken daarna weg. We zijn extreem in onze pieken en dalen."

FC Twente, de concurrent van Ajax in de strijd om Champions League-voetbal, is de club waarbij Wielaert in de winterstop vertrok. De verdediger vindt dat de Tukkers er momenteel beter voor staan dan zijn eigen ploeg. "Zij hebben een hogere ondergrens, spelen altijd een 6,5. Wij scoren vaak een vier of een acht. Zij hebben meer vastigheid. Komt omdat ze bijna altijd hetzelfde elftal kunnen opstellen."

Wielaert besloot met de woorden: "Bij Ajax zijn er veel meer blessures, dat is een voornaam verschil. Er is een periode geweest dat er bij Ajax iedere week een ander middenveld aan de aftrap stond. Dat is jammer, want deze selectie heeft enorm veel potentie. Alleen: in mentaal en fysiek opzicht kennen we te veel dips."