Ook Aston Martin wil terugkeren in Formule 1

Verschillende kleinere autosportteams bestuderen de mogelijkheid om in 2010 de Formule 1 te betreden. Onder hen is Aston Martin dat mogelijk door Prodrive-baas David Richards teruggebracht wordt in de Formule 1.

Aston Martin deed in het verleden twee seizoenen mee in de hoogste klasse van de autosport met de DBR4 en DBR5. De auto's waren niet succesvol in 1959 en 1960, waarna het merk wegens gebrek aan succes zich terugtrok uit de Formule 1.

"Dit is een goede tijd om er in te stappen," aldus Richards die bij zijn plannen mogelijk financiële ondersteuning krijgt uit het Midden-Oosten. "Niets is beslist, maar de sleutel tot alles is de financiële realiteit die het budgetplafond kent." De motorhomes, hospitality units én de salarissen voor de coureurs vallen buiten het beperkte budget van dertig miljoen euro.

Aston Martin krijgt grote concurrentie bij haar plannen voor de terugkeer naar de Formule 1. Bernie Ecclestone wil maximaal 26 coureurs op de grid hebben staan en USGPE heeft zich al ingeschreven voor 2010. Daarnaast toonde eerder deze week Lola al haar interesse in de sport. De geruchten spreken ervan dat nog vijf andere partijen toetreding tot de Formule 1 ook wel zien zitten, dus haast is geboden met de plannen.