Win het boek Zes miljoen slagen

FOK! mag deze week, in samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam, het boek Zes miljoen slagen weggeven. Wil je weten hoe je hier in aanmerking voor kunt komen? Lees dan even verder.

Zes miljoen slagen

Zeven dagen per week, elke dag van de maand roeien. Wat bezielt iemand om in zijn eentje, in bijna een jaar, de Stille Oceaan over te steken? Op 27 september 2006 begon beroepsavonturier Ralph Tuijn aan de Zeeman Ocean Challenge. Ter voorbereiding roeide hij met broer Michael de Atlantische Oceaan over. Op 14 maart 2007 begon hij aan het grootste waagstuk van de Zeeman Ocean Challenge: de solo-oversteek van de Stille Oceaan.

In zijn zelfgebouwde roeiboot begon Ralph Tuijn aan zijn poging om zonder ondersteuning vanuit Zuid-Amerika Australië te bereiken. Ralph kwam in zeer zwaar onweer terecht, trotseerde acht meter hoge golven, sloeg meerdere keren om en werd achtervolgd door haaien. Na 163 eenzame dagen werd hij tot overmaat van ramp verrast door enorme golven, die hem vijfmaal over de kop deden slaan. Hij strandde op het eiland Atafu. Van de boot was weinig meer over. Met hulp van de eilanders repareerde hij zijn boot en hij vervolgde zijn tocht. Orkanen die zijn kant op kwamen dwongen hem, na 201 dagen en 15.000 geroeide kilometers, uit te wijken naar de Fiji-eilanden. Het was een wijs besluit. De windsnelheden van 275 km/uur van orkaan Daman zou hij niet overleefd hebben. In mei 2008 ging hij op weg naar Australië, maar moest vanwege de uiterst gevaarlijke riffen in de Koraal- en Salomonzee zijn einddoel verleggen naar Papoea-Nieuw-Guinea. Na 19.500 km en 281 dagen kwam daar een einde aan dit spectaculaire avontuur.

ISBN: 9789046805251
Prijs: ¤ 18,95

Beroepsavonturier Ralph Tuijn fietste 80.000 kilometer door meer dan vijftig landen, was als expeditieleider verantwoordelijk voor de Polio Ride 2003, waarbij bijna twee miljoen euro werd opgehaald voor het goede doel. Hij ondernam diverse Arctische expedities, met temperaturen onder de 50 graden Celcius. Vijfmaal stak hij het Baikalmeer over, het grootste bevroren meer ter wereld.

FOK! mag drie exemplaren weggeven van het boek 'Zes miljoen slagen'. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is ons vertellen waarom juist jij het boek wil winnen. Stuur je motivatie, met vermelding van je username op FOK!, voor 29 maart 20:00 uur naar prijsvragensport@fok.nl .

Succes!

Submitter:  Bron: FOK!sport