Uitslag FC Twente - De Graafschap

FC Twente heeft een zwaar bevochten zege op De Graafschap (1-0) geboekt en plaatste zich hierdoor bij de laatste vier van de KNVB beker. De ploeg uit Enschede scoorde pas in de allerlaatste minuut van de wedstrijd, waardoor het verlies bij de club uit Doetinchem extra hard aankwam.

In de eerste negentig minuten van de wedstrijd was het voornamelijk FC Twente dat de klok sloeg. De ploeg wist zich echter geen raad met de kansen en ook het nodige geluk ontbrak een aantal keer. Zo raakte Wisgerhof de lat en trof Perez de paal, nadat de bal eerst door keeper Cinalli gepareerd werd. De laatstgenoemde verving overigens Heijblok, die ziek thuis zat, en beleefde daarmee zijn debuut voor De Superboeren.

De verlenging liet eigenlijk geen ander beeld zien dan de voorgaande negentig minuten. Het had er dan ook alle schijn van dat de wedstrijd op strafschoppen zou uitlopen, maar in de blessuretijd van de tweede helft van de verlenging wist Arnautovic toch te scoren. Hiermee voorkwam hij dat FC Twente opnieuw strafschoppen moest gaan nemen.

Karakteristieken

FC Twente - De Graafschap 1-0
120+1’ Arnautovic 1-0

Toeschouwers: 23.800
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Gele kaart: Braafheid, Jansen (FC Twente), van den Ouweland, Cinalli, Schuurman (De Graafschap)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Rajkovic (Douglas/41), Braafheid (Heubach/99), Brama, Perez, Janssen, Arnautovic, N'Kufo, Elia

De Graafschap: Cinalli, Nalbantoglu, Hese, Volmer, J. Buijs, Schuurman, Meijer, van den Ouweland, Wuytens (Jungschläger/39), de Jong (Oost/78), Sahar (De Ridder/30)

Submitter:  Bron: FOK!sport