Toro Rosso probeert Buemi en Sato uit

Het team van Scuderia Toro Rosso bevestigt het testen van de coureurs Takuma Sato en Sebastien Buemi, de laatste uit de GP2. Met het vertrek van Sebastian Vettel naar Red Bull is een vervanger nodig.

Het team heeft toegegeven dat zowel Sato als Buemi in september een test krijgen. "De tijd is gekomen om een vervanger te zoeken voor Vettel, die volgend jaar naar Red Bull gaat", aldus Franz Tost, teambaas van STR. "De test in Jerez zal ons een kans geven om Buemi en Sato tegelijk te bekijken, omdat het beide kandidaten zijn voor een stoeltje. Buemi is niet alleen al een deel van de Red Bull-familie, maar doet het ook goed in de GP2-series. Sato heeft zich al bewezen in de Formule 1 en zou goed bij de geest van Red Bull passen. Met zijn ervaring zou hij ongetwijfeld een aanvulling zijn voor het team."

Sato zelf is erg blij met de test: "Ik ben erg blij met de kans om weer achter het stuur van een Formule 1-wagen te kruipen, nadat mijn seizoen eindigde na de Spaanse Grand Prix. Het zal erg interessant worden om met een team te werken dat zoveel progressie heeft geboekt in het afgelopen jaar." De Japanner zit zonder werk sinds zijn eerdere team Super Aguri ten onder ging aan een faillissement.