Wenger wil zijn spelers behouden

De coach van het Engelse Arsenal, Arsene Wenger, heeft Real Madrid en Chelsea gewaarschuwd dat Ashley Cole, José Antonio Reyes en Patrick Vieira niet zullen vertrekken bij zijn club. De sterren hebben doorlopende contracten en Wenger laat ze niet zomaar gaan.

Wenger zal het eventuele vertrek van spelers als Edu en Jeremie Aliadiere niet tegenhouden. Wenger zou Edu nog graag een jaar bij de club willen houden, maar weet ook dat het contract met Edu afloopt en hij dus mag vertrekken.

Waarschijnlijk zal Dennis Bergkamp voor de laatste maal een éénjarig contract aangeboden krijgen, al is Wenger daar zelf nog niet uit. "De situatie met Bergkamp is nog niet besproken, maar dat gaat nog wel gebeuren."

Chelsea is op zoek naar een linksachter en heeft zonder toestemming al met Ashley Cole gesproken over een overgang. Vooralsnog is daar nog niets uitgekomen en als het aan de coach van Arsenal ligt blijft dat zo.

Reyes staat in de belangstelling van Real Madrid, ook al omdat het Spaanse talent heimwee heeft naar zijn vaderland. “Ik ben ervan overtuigd dat Reyes zal blijven”, aldus Wenger. "Hij is ontzettend gegroeid in de periode die hij hier heeft gevoetbald en ik wil hem graag behouden. Hij wordt elke wedstrijd beter en sterker en voor een 21-jarige, is dat opmerkelijk". De Spaanse club zit ook al een tijd achter achter de Fransman Patrick Vieira aan, maar Vieira zal zeer waarschijnlijk ook deze zomer niet vertrekken bij de Engelse club.

"Ik heb geen nieuwe keeper nodig, geen nieuwe spits, en in tegenstelling tot Chelsea ook geen linksachter. Ik koop alleen spelers die iets kunnen bijdragen aan het team. We zullen moeten afwachten wie er komen", aldus de coach van The Gunners.