Uitslag Classica San Sebastian

Miguel Martin Perdiguero heeft de Classica San Sebastian gewonnen. Davide Rebellin werd derde en blijft leider in het wereldbekerklassement.

Na 32 kilometer ontsnapte er een groep van 23 renners uit het peloton. In die kopgroep zaten de Nederlanders Karsten Kroon, Koos Moerenhout en Pieter Weening. Aan de voet van de Jaizkibel was die kopgroep al uit elkaar geslagen en verschillende groepjes teruggevallen tot in het peloton.

Levi Leipheimer hield het het langst vol, maar moest toezien hoe de favorieten over hem heen kwamen denderen. Paolo Bettini, Davide Rebellin, Georg Totschnig, Miguel Martin Perdiguero, Oscar Serrano, Ivan Basso en Alberto Martinez klimden het best en vormden de nieuwe kopgroep. Een groep daarachter met daarin Ullrich, Dekker, Freire en Valverde kwam op 55 seconden van de kopgroep op de top van de Jaizkibel.

Ullrich reed in de afdaling lek en kon van de algemene materiaalwagen geen nieuwe band krijgen. De achtervolgende groep kon geen achtervolging georganiseerd krijgen en verloor tijd op de koplopers.

In de laatste tien kilometer streden de koplopers heftig om de overwinning, waarbij Rebellin kon rekenen op hulp van ploegmakker Totschnig. In de sprint letten Rebellin en Bettini vooral op elkaar. Perdiguero zette vroeger dan de twee de sprint aan en wist zo de twee favorieten te verrassen en de overwinning te pakken.

Uitslag:
1. M.A.Martin Perdiguero,Spa 5.18.35
2. Paolo Bettini (Ita) z.t.
3. Davide Rebellin (Ita) z.t.
4. Marcos Serrano (Spa) z.t.
5. Alberto Martinez (Spa) z.t.
6. Ivan Basso (Ita) + 0.06
7. Georg Totschnig (Oos) z.t.
8. Rik Verbrugghe (Bel) + 1.19
9. Constantino Zaballa (Spa) 1.35
10. Markus Zberg (Zwi) + 1.39
11. Oscar Freire (Spa) z.t.
12. Igor Astarloa (Spa) z.t.
13. Juan Antonio Flecha (Spa) z.t.
14. Cristian Moreni (Ita) z.t.
15. Xavier Florencio (Spa) z.t.
16. Tadej Valjavec (Slo) z.t.
17. Richard Virenque (Fra) z.t.
19. Erik Dekker z.t