Olympische ploeg overgedragen

Vandaag is in Scheveningen de voorlopige Olympische selectie gepresenteerd. De sportbonden droegen hierbij officieel de atleten over aan het NOC*NSF.

In het Circustheater stond een groots opgezette show op het programma. Naast de atleten werd er ook de nieuwe kledinglijn voor Athene gepresenteerd. Nederland zal in een helder wit tenue verschijnen geaccentueerd met oranje sjaal.

Momenteel zijn 190 atleten al zeker van deelname aan de Olympische Spelen. Er zijn nog 25 kandidaten die een nominatie op zak hebben en vormbehoud dienen te tonen voor afvaardiging. Het aantal Nederlandse deelnemers zal daarmee licht kleiner zijn dan bij de vorige spelen van 2000. Chef de mission Peter Vogelzang zegt dat Nederland op 25 medailles mikt, evenveel als er in Sydney werden behaald.

Vogelzang sprak van groot vertrouwen in de atleten. Naast de goede voorbereiding zal er ook tijdens het toernooi goed voor de atleten worden gezorgd. Zo zijn de roeiers ondergebracht op 500 meter van de roeibaan. De organisatie bepaalde dat de bemanning van de boten tussen 4 en 5 uur 's ochtends gewogen dient te worden, waar reeds om 7 uur gevaren wordt. Vervoersproblemen lijken hiermee ondervangen. Probleem blijft wel dat de roeibaan zelf ongunstig gelegen is, diverse boten kregen reeds bij het trainen als gevolg van wind een golf binnen en kapseisden.