Dennis: "Betere wagen op komst"

Ron Dennis, teambaas van het McLaren team, heeft na de wederom teleurstellende resultaten tijdens de afgelopen Grand Prix van Spanje zijn coureurs een meer competitieve wagen toegezegd.

Het feit dat ternauwernood de top tien gehaald werd was weer een pijnlijk bewijs dat het team wel erg snel van de top naar de middenmoot is afgeleden. Aan het einde van het vorige seizoen streed Kimi Räikkönen immers nog mee om de wereldtitel, die hem met slechts twee puntjes ontglipte.

Volgens Ron Dennis heeft het weinig zin om te proberen via allerlei kleine veranderingen de wagens te verbeteren. Volgens hem is het veel logischer om bij het oorspronkelijke plan te blijven, namelijk het creëren van een winnende auto, in plaats van één die nog steeds in het middenveld om de punten moet vechten.

“Onze organisatie is bedoeld om te winnen”, aldus Dennis, “We zijn zelfs niet hier om te strijden, en wij zijn zeker niet hier gekomen om tweede te worden. In zekere zin hoef je je niet druk te maken over een derde, vierde of vijfde plaats, als je strategie is om voor de winst te gaan”.

“En dat betekent dat je moet vermijden om allerlei korte termijn acties te ondernemen en een hoop mensen en middelen te stoppen om het team, de wagen en de motor onmiddellijk een kleine stap vooruit te laten maken. Het is veel beter om te kijken welke grote stap nodig is om weer te winnen en daar je strategie op af te stemmen”.

Ron Dennis denkt dat de problemen binnen afzienbare tijd zullen worden opgelost: “Ik verwacht dat we ergens in de komende zes races een belangrijke stap vooruit zullen gaan maken, eerder vroeger dan later”.