Club Brugge grijpt de titel

Club Brugge is voor de 12e keer kampioen van Belgie geworden door thuis Sint-Truiden op een 1-1 te houden. Weliswaar is Brugge daarmee in punten nog achterhaalbaar, maar bij één van de resterende wedstrijden zal Lommel niet op komen dagen, derhalve is Club nu reeds kampioen.

Club Brugge wist dat het bij gelijkspel verzekerd zou zijn van de hoofdprijs, het spel golfde in de eerste helft wat op en neer. Goede kansen waren er voor beide partijen. Na 25 minuten vond Englebert voor Brugge de opening, hij maakte op voorgeven van Verheyen 1-0. Brugge hield die stand tot 5 minuten voor tijd op het bord, toen zorgde Mbonabucya namens St Truiden toch nog voor klamme handen (1-1). Brugge kwam echter niet meer in gevaar en behaalde zo het 12e kampioenschap in haar bestaan. Concurrent Anderlecht verzekerde zich via een 4-0 zege op Germinal Beerschot Antwerpen van de tweede plaats, dat recht geeft op deelname in de voorronde van de Champions League.