Man United verpletterd Newcastle

Manchester United speelde vandaag bij nummer drie Newcastle United, de Mancunians wonnen met 2-6.

Na een uur spelen was de stand 1-6, al bij rust stond Manchester United -spelend zonder de geblesseerde Beckham- met 1-4 voor. Ruud Van Nistelrooij scoorde eenmaal.

Jenas opende na 20 minuten spelen nog wel de score voor het Newcastle United van Bobby Robson middels een ziedend afstandschot. Manchester sloeg echter op hol in het laatste kwartier voor rust. Eerst scoorde Solskjaer de gelijkmaker, waarna Scholes binnen 5 minuten Manchester naar een soepele 1-3 voorsprong bracht met fraaie treffers. Giggs deelde in de 44e minuut nog een genadeslag uit, 1-4. Tot zover kwam Van Nistelrooij eens niet in de score voor.
Scholes maakte kort na rust, met zijn derde treffer alweer, de 1-5. Toen was het de beurt aan de Nederlander. Tegen het uur kreeg Manchester een penalty na een overtreding op Forlan, die zoals gebruikelijk door Ruud Van Nistelrooij genomen werd, 1-6. In de slotminuut verzachtte Ameobi na een blunder van Barthez nog het leed voor Newcastle, voor wie na deze nederlaag de kans op de titel verkeken is. De laatste goal betekent wel dat Manchester United Arsenal nog niet in doelsaldo overtreft. Komende woensdag treffen de beide ploegen elkaar in Londen op Highbury voor een rechtstreeks onderling duel.