[Update] Microsoft weert geen gepimpte 360s van Xbox Live

[Update] Dit bericht is een hoax. Alle betrokkenen hadden ook een modchip geïnstalleerd of geflashte firmware draaien en waren dus om die reden geband en niet vanwege een paar lichtjes of fannetjes.

===

Het pimpen van je Xbox 360 door er een leuk lichtje op aan te sluiten, een gat in de zijkant te zagen om te vervangen door plexiglas of door de ventilator te vervangen door een windturbine om de koeling een beetje op orde te brengen, zal binnenkort mogelijk geweerd worden van Xbox Live.

Op het forum van 360patches is een user die geband werd van het Xbox Live netwerk en vervolgens met de helpdesk belde, waar hem verteld werd dat het aanpassen van de Xbox 360 hardware niet toegestaan is volgens de Algemene Voorwaarden. Het gevolg hiervan was dan ook dat hij niet langer op Xbox Live werd toegelaten en dat, ondanks dat hij slechts een aanpassing aan het exterieur van de unit had gedaan, hij onder één noemer werd geschaard met mensen die hun Xbox 360 modden door er andere firmware op te zetten of chips die het gebruik van illegale software toestaan installeren.

De interessante vraag hierbij is natuurlijk hoe Microsoft er achter kan komen hoe iemand het uiterlijk van een Xbox 360 heeft aangepast, als dat nergens softwarematig te vinden is. Wat blijkt: via Xbox Live kan Microsoft de BIOS (voor de onwetenden: een soort besturingssysteem van het moederbord) benaderen en daar kijken naar het stroomverbruik van de console. Als dit afwijkt van de standaard waardes gaat Microsoft er van uit dat er aanpassingen aan het systeem zijn gedaan en wordt de user geband: iets wat tot nu toe bij enkele personen is gebeurd.

Of Microsoft haar rol als 'pimp-police' serieus neemt en op deze manier meer mensen gaat bannen is niet bekend gemaakt.


"Uw Xbox 360 heeft een verhoogde spoiler en 22" velgen. De toegang wordt nu opgeheven. Bliep bliep."