Man verdrinkt, agent doet niets (video)

Bij een aanrijding in Hoofddorp tussen een personenwagen en een politie-auto is gistermiddag een 78-jarige inwoner uit Amstelveen om het leven gekomen. Alleen niet vanwege de klap maar omdat hij verdronk. Dat meldt webregio.nl

De personenwagen belandde na de aanrijding ondersteboven in de sloot. De politieman sprong echter niet meteen in de sloot om de man te redden. Want dat mocht niet volgens het protocol. Aan de omstanders, die overigens ook niet meteen het water insprongen, verklaarde de agent: "Ik mag niks doen zolang ik alleen ben."

Evert Prinsen, plaatsvervangend districtschef Politie Haarlemmermeer, heeft alle begrip voor zijn collega: "Eén van de adviezen die wordt gegeven is om niet te water te gaan als er geen ondersteuning is van andere politiemensen. Een ander belangrijk advies is om extra voorzichtig en terughoudend te zijn als je zelf gewond bent. Ik ben van mening dat mijn collega in dit geval niet in staat is geweest om in te grijpen en heb begrip voor zijn handelen."

Pas na veel dralen sprongen omstanders in het water. De nog levende man overleed niet veel later in het ziekenhuis. Onze collega's van GS hebben videobeelden van de dralende omstanders en agent.

FOK!-columnist Driek Oplopers vraagt zich af, of het een nieuwe trend is: de politie doet niets en laat de burger het vuile werk opknappen...