Arts Jackson aangeklaagd voor doodslag

Dr. Conrad Murray wordt binnen twee weken aangeklaagd voor doodslag. Dat meldde de Amerikaanse nieuwssite FoxNews.com gisteren op basis van een anonieme bron.

De arts van de eind juni overleden Michael Jackson zou binnenkort worden gearresteerd. Momenteel wordt gezocht naar meer bewijs om de aanklacht te staven.

Ook Jacksons dermatoloog, dr. Arnold Klein, moet volgens de bron voor de rechter verschijnen. De aanklacht tegen hem zou medisch wanbeleid zijn. Klein heeft nog zeker twee weken voordat hij door de politie in de kraag wordt gegrepen, zo schreef FoxNews gisteren. "Tot de politie het onderzoek afrondt en de zaak bij ons neerlegt, kan niemand weten wat de aanklacht wordt en tegen wie", aldus een woordvoerster van de officier van justitie van de arrondissementsrechtbank van Los Angeles.

De bron van FoxNews beweert echter dat de onderzoekers al gesprekken voeren met de officier van justitie over of ze Murray de kans geven zichzelf aan te geven in Los Angeles of dat hij wordt gearresteerd in Houston, waar de dokter momenteel verblijft.