'Oasis of The Prodigy vervanger Depeche Mode'

Pinkpopbaas Jan Smeets probeert Oasis of The Prodigy naar Pinkpop te halen als Depeche Mode afzegt. Dat zei Smeets vanmorgen in de ochtendshow van radio-DJ Giel Beelen. Hij liet weten dat de kans groot is dat Depeche Mode, die gepland staat als afsluiter voor de Pinkpop-zondag, niet kan komen.

Dave Gahan, zanger van Depeche Mode, kampt al enige tijd met gezondheidsproblemen waardoor de Britse band al een aantal concerten heeft moeten afzeggen. Het is niet bekend wat Gahan precies heeft, maar naar verluidt gaat het om een maagdarmontsteking. Vorige week werd bekend dat de muzikant in elk geval tot en met 27 mei niet op het podium kan staan.

Smeets heeft te horen gekregen dat Depeche Mode hoogstwaarschijnlijk zondag 31 mei ook niet naar Pinkpop kan komen en heeft om die reden vast wat andere grote namen gepolst. The Cure lukt niet, zei Smeets dinsdag. Britpopband Oasis lijkt de grootste kanshebber om Depeche Mode te vervangen, al waagt Smeets ook nog een poging bij dance-act The Prodigy.

Het muziekfestival in Landgraaf vindt dit jaar plaats op zaterdag 30 en zondag 31 mei en maandag 1 juni.

Update 17:35:

The Prodigy meldt op Twitter dat ze zondag niet op Pinkpop staan, maar gewoon in Amerika. De geruchten gaan dat vanavond omstreeks 18 uur een persbericht naar buiten komt.

Update 22:05:

Depeche Mode maakt morgen bekend of het optreden op Pinkpop wel of niet doorgaat. Nieuws over een vervangend optreden zal voor die tijd niet naar buiten worden gebracht.