Het is weer helemaal mis in Gouda

Het leek in Gouda even rustig te zijn geworden na de gewelddadige busincidenten, maar de gemoederen laaien weer hoog op. Dinsdag werden agenten door een groepje Marokkaanse jongeren bekogeld met stenen, woensdagavond moest de politie uitrukken om een groep lastige Marokkaanse jongeren tot de orde te roepen.

De groep zorgde voor overlast in de plaatselijke Albert Heijn in de wijk Bloemendaal. De bedrijfsleider in het AD: "Ze gooiden flessen kapot en smeten goederen door de winkel. Het was een bij ons inmiddels bekende groep jongeren. Wij weten wie het zijn en de politie ook."

"Maar je moet tegenwoordig harde bewijzen hebben om ze te kunnen oppakken. We zijn druk bezig ervoor te zorgen deze groep jongeren een winkelontzegging krijgt. Het moet een keer ophouden. Winkeliers in het winkelcentrum, klanten en omwonenden hebben al langer last van deze onruststokers."

Toen de politie in de Albert Heijn onderzoek deed, werden bij een politieauto de ruiten ingegooid. In september kwam Gouda herhaaldelijk negatief in het nieuws toen buschauffeurs werden geterroriseerd door gewelddadige etters. Volgens de burgemeester gaat het om incidenten: "Het is ook een half jaar stil geweest", aldus de burgervader in het AD.