Arie Boomsma: 'Ik wil homo's omarmen'

EO-presentator Arie Boomsma wil homo’s omarmen. Hij vindt dat het christendom te vaak een liefdeloos signaal afgeeft aan homo’s. Daarom werkte hij mee aan een fotoreportage in L’homo, een eenmalige uitgave van het blad Linda van Linda de Mol.

Dit zegt Boomsma vandaag in het dagblad Metro. Het is het eerste interview met Boomsma sinds hij drie maanden geleden werd geschorst door de EO. Boomsma mocht van zijn werkgever niet met de media praten tijdens diens schorsing, maar hij is sinds vandaag weer aan het werk.

De reden van de schorsing is volgens Boomsma dat hij zonder overleg met de EO-directie meewerkte aan een homoglossy.

"De shoot leek me een goed moment om de discussie ‘hoe gaan gelovige mensen om met homoseksualiteit’ open te breken. Voordat ik besloot er aan mee te werken, realiseerde ik me heus wel dat mijn actie mensen tegen de borst ging stuiten. Maar ik dacht dat ik wel een potje kon breken", vertelt de presentator.

Boomsma toont in het interview begrip voor het besluit van de directie om hun presentator te schorsen. "Zij moeten met zoveel stromingen binnen de EO rekening houden. Ik niet. Ik kan bewust een stroming aan mijn laars lappen, omdat ik het belangrijker vind om me op een andere groep te richten."


Arie Boomsma: "Ik wil homo's omarmen"  (foto: DAG)