Dode door schietpartij bij talentenjacht

Bij café Laurenshof in de Rotterdamse wijk Oosterflank heeft vannacht een schietpartij plaatsgevonden. Eén man raakte hierbij dodelijk gewond, drie anderen werden minder dodelijk geraakt. Op het moment van de schietpartij was er een talentenjacht gaande in het café aan het Poolsterplein. De dader kon direct worden ingerekend.

De dader was volgens getuigen een man die de hele avond al vervelend deed en ruzie zocht. Ze hadden hem gemaand om weg te gaan. Iets waar de man gehoor aan gaf maar hij keerde kort voor één uur terug met het vuurwapen. Hij was de drempel nog niet over of hij begon in het rond te schieten. Hierbij raakt hij een man in zijn onderrug.

Madelon, een getuige, verklaart: "Hij schoot in het wildeweg. Ik dacht eerst dat het een neppistool was, maar ik zag het vuur eruit komen." De bezoekers probeerden naar buiten te vluchten of een veilig heenkomen in de wc's te zoeken. Peter bleef bij zijn vriend, de man die in zijn rug was geraakt. Een aantal van de bezoekers probeerde de dader naar buiten te werken.

Intussen bleef de man de trekker overhalen waarbij het dodelijke slachtoffer viel. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de man te reanimeren, wat niet heeft mogen baten. Hij overleed op de stoep voor het café. Er raakten nog twee mensen gewond. Een man in een rolstoel werd geraakt in zijn been, een andere man in zijn hand. De dader werd hierna door de klanten overmeesterd en uitgeleverd aan de politie die massaal op de been was.

De gewonde mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis, getuigen zijn meegenomen naar het politiebureau. Peter is met zijn vriend meegegaan naar het ziekenhuis. Hij verklaarde nog: "Het was beregezellig, totaal geen problemen. Iedereen was aan het zingen of dansen." De slachtoffers die in het ziekenhuis verblijven, zijn niet in levensgevaar. Het dodelijke slachtoffer, een 46-jarige man, zou volgens de getuigen een vriend van de café-eigenaar zijn. 

Met dank aan Isabeau voor de submit.