Eigenaar laat Porsche in de steek

Het dorp Enumatil zit met een rode Porsche in haar maag. Al wekenlang staat de bolide in de berm aan het Hoendiep in het Groningse dorp. Niemand bekommert zich om de Porsche 924 met mooie sportvelgen, die door zijn eigenaar in de steek werd gelaten.

De gemeente Leek, waar Enumatil onder valt, wil de sportwagen deze week weghalen tenzij de eigenaar zich snel meldt. Niemand weet echter wie zich in het dorp en omgeving een Porschebezitter mag noemen. "Echt geen idee. Niemand hier in het dorp weet dat geloof ik", laat iemand van Dorpsbelangen weten. Ook de gemeente Leek weet het niet. "Daarom hebben we ook een oproep gedaan op de website en in de krant. Die wagen staat er al te lang en moet gewoon weggehaald worden. Anders doen wij het."

De auto is al een oud beestje. Aangezien de Porsche al in 1978 op kenteken is gezet, hoeft er geen belasting meer te worden betaald. Wie een kijkje wil nemen in de auto, kan gerust zijn gang gaan. De deuren zijn namelijk niet afgesloten. Misschien dat men aan de hand van DNA-sporen de eigenaar weet op te sporen, want de asbak van de sportwagen zit vol sigarettenpeuken. Verder heeft zich binnenin de Porsche een afvalberg verzameld van ijsstokjes, snoeppapiertjes, flesjes en hamburgerzakken.

Het is nagenoeg uitgesloten dat de ware eigenaar zich nog komt melden. De bolide zal dan ook zonder pardon worden weggesleept. Of de ambtenaren een bingo zullen houden met de Porsche als hoofdprijs, is niet bekend.