Meisje (14) gemarteld door ouders

Gisteren stonden de 34-jarige moeder J.P. en de 39-jarige stiefvader P.O. van een 14-jarig meisje terecht in de rechtszaal in Groningen. Onder meer voor poging tot moord. Beide verdachten bekennen de aantijgingen, maar beschuldigen elkaar.

Het 14-jarige meisje werd meerdere malen opgesloten in een diepvrieskist, werd overgoten met kokend water en kreeg stroomstoten toegediend, terwijl ze vastgebonden op tafel lag. Ondanks signalen dat het niet goed ging met het gezin en de vele hulpverlening werd het meisje afgelopen zomer ernstig mishandeld.

Vooral in het weekend, als de hulpverlening niet kwam, gebruikten moeder en stiefvader drugs. Eten was er niet en de moeder huilde vooral en riep dat ze nooit meer iets met P. te maken wilde hebben. Desondanks beweert P. in de gevangenis 182 brieven van haar te hebben ontvangen.

De details van de martelingen zijn gruwelijk. De moeder hoorde het meisje schreeuwen vanuit de diepvries, maar deed niets. Als de stoppen doorsloegen tijdens de stroomstoten verwisselde J. de stoppen en prikte hij de draden opnieuw in het lichaam van het meisje. Ze werd regelmatig opgesloten in het rommelhok en moest zelfs haar eigen ontlasting en braaksel eten.

Beide verdachten hebben een achtergrond van mishandeling en verwaarlozing van kinderen. Deskundigen adviseren tbs met voorwaarden op te leggen, de zaak gaat in april verder.