Drie doden bij ongeluk met Nederlands vliegtuig

Bij een ongeluk met een klein Nederlands vliegtuig zijn gisteravond laat in de Duitse deelstaat Nedersaksen drie mensen om het leven gekomen. De Duitse politie vermoedt dat de doden drie mannen uit Nederland zijn. Het toestel stond op naam van een Nederlandse firma.

De drie doden zijn tot nu toe niet geïdentificeerd. Het ongeluk gebeurde vlakbij het vliegveld Klausheide in de plaats Nordhorn vlakbij de Nederlandse grens. Het toestel stortte om nog onopgehelderde redenen neer in een bos vlakbij de landingsbaan. Het vliegtuig van het type TB 20 kwam net terug uit Polen. Klausheide was de thuishaven van het Nederlandse toestel.

Aangezien het om een eenmotorig toestel met vier zitplaatsen ging, heeft de politie met speurhonden gezocht naar een mogelijke vierde slachtoffer. Die zoektocht is vanochtend vroeg gestaakt zonder dat er iemand is aangetroffen in het bos.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft kennis genomen van het ongeluk, maar kan nog geen informatie geven over de identiteit of nationaliteit van de slachtoffers. Het ministerie van Buitenlandse Zaken was vanochtend vroeg nog niet op de hoogte van het ongeval.
Submitter:  Bron: ANP