Data mobiel verkrachte jongen (16) bekend

De gegevens van de mobiele telefoon van de 16-jarige Zaandammer die vorige maand aangifte deed van verkrachting, zijn door de politie geanalyseerd. Daaruit blijkt dat de jongen, die zich weinig kan herinneren omdat hij bewusteloos werd geslagen, de bewuste zaterdagochtend van 20 september rond half elf in Zaandam was.  

Naar eigen zeggen van de jongen lokte een onbekende man hem middels een smoes naar een lichtblauwe auto. De man sloeg de jongen meteen bewusteloos en nam hem mee naar een onbekende plek. Daar werd de jongen verkracht waarbij hij ook weer buitenwesten raakte. Toen de jongen in een plantsoen bijkwam lag hij in de omgeving van een spoorwegovergang te Castricum. Hij keerde lopend terug naar Zaandam, waar hij zich meldde bij het ziekenhuis.

Uit de telefoongegevens blijkt dat de mobiel van de jongen rond 12.45 en 13.30 uur nabij het station in Heiloo is geweest. Om 14.40 uur was het apparaat in Koog aan de Zaan en 20 minuten later en 15.10 uur in de buurt van station Sloterdijk in Amsterdam.

De verkrachting vond plaats op de dag van de Dam tot Damloop. De politie zoekt nog steeds getuigen en de man die door de jongen als dader wordt omschreven.  Dat is een  Nederlandse man met een slank postuur van tussen de 30 en 40 jaar oud. Lengte is circa 1 m 80. Hij had zwart haar, dat net onder een witte pet met klep uitkwam. De dader sprak met een licht accent en droeg een donkere volle snor en een wit jack met lichtblauwe jeans.