Voetbal: Uitslag PSV - Atlético Madrid

PSV heeft zijn eerste wedstrijd in de Champions League van het seizoen 2008/2009 verloren. Thuis was Atlético Madrid met 0-3 te sterk.

Atlético kreeg binnen minuut al een enorme kans toen Agüero alleen voor de keeper kwam, maar hij schoot recht op Isakkson, die daardoor redding kon brengen. De wedstrijd kende een vliegende start want een paar minuten later kreeg PSV een grote kans, maar na een goede voorzet ging het schot van Amrabat naast. Na negen minuten kwam Atlético op voorsprong. Agüero maakte goal na een voorzet van Maniche.

Ook daarna bleven de Spanjaarden de gevaarlijkste ploeg. Hoewel het spel in evenwicht was kregen de Spanjaarden de beste kansen. Deze werden echter niet benut. Koevermans kreeg na 35 minuten een grote kans toen hij alleen op de keeper afliep, maar Franco liep snel uit en Koevermans slaagde er niet in de keeper te passeren. Een minuut na de kans van PSV werd het 0-2 toen Agüero nauwelijks verdedigd werd en kon scoren.

PSV ging na rust op zoek naar de aansluitingstreffer, het probeerde het onder meer via een paar afstandschoten en enkele corners. De Eindhovenaren slaagden er niet om hieruit te scoren. De eerste keer na rust dat Atlético voor het doel van PSV verscheen werd gelijk de 0-3 gescoord. Een uitgespeelde kans werd na slap verdedigen gescoord door Maniche.

Hierna was de wedstrijd duidelijk gespeeld. Atlético haalde sterspeler Agüero naar de kant en liet zien dat men het wel geloofde. PSV probeerde het hierna nog wel, maar verder dan enkele kleine kansjes kwam het niet.


PSV - Atlético Madrid 0-3
9' Agüero 0-1
36' Agüero 0-2
54' Maniche 0-3

Toeschouwers: 28.000
Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Stadion: Phillips Stadion
Gele kaart: Bréchet, Méndez, Amrabat (PSV), Assunção, Perea(Atlético Madrid)

Opstellingen

PSV: Isaksson, Salcido, Marcellis, Bréchet (Rodríguez/74), Pieters, Méndez, Simons, Culina (Bakkal/46), Amrabat, Koevermans, Afellay (Lazovic/70)

Atlético Madrid: Franco, Perea, Heitinga, Ujfalusi, López, Luis García, Assunção, Maniche (Banega/65), Simão, Agüero (García/63), Forlán (Sinama Pongolle/ 31)

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!