Veel Egyptische mannen vallen vrouwen lastig

Uit een onderzoek van het Egyptische Centrum voor Vrouwenrechten blijkt dat maar liefst 66% van de mannen in Egypte toegeeft vrouwen seksueel te hebben lastiggevallen. De meeste mannen leggen de schuld overigens bij de vrouwen omdat die te strakke kleding zouden hebben gedragen.

Niet alleen de  meerderheid van de mannen, maar ook de meeste vrouwen vinden dat vrouwen die strakke kleding dragen, de ongewenste intimiteiten aan zichzelf te danken hebben. De ondervraagde vrouwen die lastig waren gevallen, vinden zelf dat ze  conservatieve kleding droegen. Veel mannen gaven overigens toe ook vrouwen met hoofddoeken seksueel te belagen.

Van de in Caïro ondervraagde Egyptische vrouwen zei 83% te zijn lastiggevallen. Bij buitenlandse vrouwen ging het om 98%. De helft zegt dat het dagelijks gebeurt. Aangifte wordt zelden gedaan. Dat zou toch niet helpen en bovendien de reputatie van de vrouw schaden.

Onder het lastigvallen wordt onder meer verstaan: lonken naar vrouwen, het maken van seksuele opmerkingen en het uit de broek halen van het mannelijk geslachtsdeel.

Met dank aan neegij en Tarak voor de submit.