'Afrikanen hebben de grootste' is waar cliché

Icoon OpmerkelijkAfrikaanse mannen hebben de grootse penissen. Dat zegt sekstherapeute Tracy Cox, die zich overigens bijzonder ergert aan de clichés die rond seks bestaan. ''Van de tien meest gebruikte is geen enkele waar, of toch maar een heel klein beetje.''

Maar het is wel waar dat Afrikanen gemiddeld de grootste penis hebben. Groter én dikker, om precies te zijn. Dat bleek volgens Cox uit internationaal 'vergelijkend' onderzoek. Aziatische mannen hebben de kleinste (11-14 cm), Afrikaanse types de grootste (16,5 tot 20) en de blanken zitten er met gemiddeld 15 centimeter tussenin. Gelukkig zijn er natuurlijk ook de uitzonderingen die de regel bevestigen.

Een onwaar cliché is dat mannen meer seks willen dan vrouwen. Vrouwen hebben meer werk in het huishouden en wisselende hormonenspiegels en dus staan niet altijd te springen om direct op de wens van hun partner in te gaan. Plus, vrouwen verbinden seks aan emoties. ''Heeft hun partner zich niet goed gedragen, dan zijn ze minder geneigd om aan seks toe te geven. En dat draagt allemaal bij tot de mythe dat vrouwen minder seks willen'', aldus Cox.

Wat wel waar is, is dat mannen meer sekspartners hebben gehad dan vrouwen. ''Dit is meestal waar, maar moet toch met een korrel zout genomen worden. De meeste van deze onderzoeken steunen op zelfrapportering, waarbij mannen zichzelf overschatten en vrouwen zichzelf onderschatten.''

Nog een cliché. Een vaginaal orgasme zou normaal zijn. Nee, is het antwoord. Slechts één op drie vrouwen kán een orgasme bereiken tijdens penetratie. Bij de meeste is clitoriale stimulatie een (bijkomende) voorwaarde om een hoogtepunt te bereiken. En dat de meeste vrouwen alleen van nette seks zouden houden, is ook niet waar. Ook veel vrouwen willen geregeld hard en ruig worden genomen.

Voor alle tien de clichés, check de bron (bovenaan)