Donald Duck ontkent betrokkenheid BREIN

Naar aanleiding van de anti-downloadstrip in editie 49 van de Donald Duck, waarop fans nogal verbolgen reageerden, besloten enkele FOK!kers verhaal te halen bij de redactie van het blad. Ze kregen een keurig antwoord terug van Thom Roep, de hoofdredacteur van het vrolijke weekblad.

Roep ontkent in de email elke betrokkenheid met stichting BREIN. "De stichting Brein of welke organisatie dan ook is geen afzender; sterker nog er is geen enkel contact geweest. We hebben dit scenario destijds aangekocht omdat we het leuk vonden dat de drie neefjes hun oom weer eens te slim af konden zijn, hetgeen met name jongere lezers, die zich met het drietal identificeren, aanspreekt."

De hoofdredacteur geeft toe dat het downloaden of kopiŰren van muziek geen strafbaar feit is. Hetgeen wat Donald Duck van plan is, het op grote schaal kopiŰren met het doel dit aan de man te brengen, is uiteraard wel strafbaar.

Roep geeft tevens toe dat de strip te belerend overkomt. "Met name de tekst die de neefjes uitspreken op bladzijde 25, plaatje 7, had een stuk minder braaf gemoeten en komt inderdaad niet overeen met de stijl van het weekblad dat veelal een wat brutale knipoog maakt naar bepaalde situaties. We betreuren het bijzonder dat dit verhaal zoveel ergernis en reacties opwekt en we zullen beslist alert zijn in het vervolg om vooral een 'vrolijk weekblad' te blijven."

Wat vind jij? Laat jouw mening horen in onze poll!