Raad Westland is rel-Marokkanen beu

Icoon BinnenlandsDe gemeenteraad van Westland eist dat burgemeester Sjaak van der Tak onmiddellijk maatregelen neemt om de ongeregeldheden met Marokkanen in Honselersdijk in te dammen. De coalitiefracties van LPF en Gemeentebelangen hebben dat gisteren laten weten.

De welbekende druppel voor de fracties is het tumult na een inbraak in de Albert Heijn-winkel op de Koorndreef in Honselersdijk. Daar werd anderhalve week geleden ingebroken en in verband daarmee arresteerde de politie twee Marokkaanse jongens. Die werden evenwel weer vrijgelaten omdat de camerabeelden van de daders niet overeenkwamen met die van de arrestanten.

Schijnbaar uit woede over de arrestaties toog een dag later een groep Marokkaanse vrouwen naar de supermarkt om de schappen met winkelwagentjes aan gort te rijden. Ze werden door het personeel naar buiten gezet, waarna vijftig Marokkaanse jongeren met knuppels naar de winkel gingen en zich daar zo dreigend ophielden dat het personeel niet naar huis kon.

Omwonenden van de supermarkt zijn er van overtuigd dat de CDA-burgemeester een persstop heeft afgekondigd. De LPF-fractie heeft het college gevraagd of dit zo is en zo ja, waarom. Ook een CDA-raadslid eist dat burgemeester Van der Tak ervoor zorgt dat de relschoppers hun verdiende straf krijgen.