Cohen wil geen harde aanpak jongeren

Icoon PolitiekBurgemeester Cohen vindt harde maatregelen tegen rellende Marokkaanse jongeren in Slotervaart niet nodig. Oproepen van Amsterdamse agenten om hard op te treden legt hij naast zich neer.

Zo vindt Cohen het onnodig een samenscholingsverbod in te stellen. De politiebond constateerde dat agenten gefrustreerd raakten, omdat ze relschoppers, zoals de tientallen jongeren die afgelopen dagen vernielingen aanrichtten bij auto's en het politiebureau in Slotervaart niet mogen aanpakken. "De politie zit er bovenop", weersprak de burgemeester de kritiek. Hij denkt dat de politie precies weet tot welke groep de rellende Marokkanen behoren: "Het is een criminele groep en een die heel slim is." Er zijn momenteel nog geen arrestaties verricht, omdat de politie eerst moet weten wie zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare dingen. "Je moet een goede verdenking hebben. Ik hoop dat het lukt", sprak de Amsterdammer.

De politiebond en stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch dringt aan op hardere maatregelen. Cohen liet weten: "De politie zit er boven op." De burgemeester bezocht vandaag de twee agenten die in het ziekenhuis zijn behandeld, nadat ze zondag waren neergestoken in hun eigen politiebureau. "Ik vond het heel goed om daar te zijn. Het is bij allebei echt kantje boord geweest", aldus Cohen.

Met dank aan Ins0mnia365 voor de submit.