Frans Bauer bezig met nieuw volkslied

Ons huidige volkslied, het Wilhelmus, is flink over datum. Teksten als "ben ik van Duitschen bloed" en "de koning van Hispanje heb ik altijd geŽerd" kunnen niet meer in een Nederlands volkslied. Daarom is volksheld nummer 1, Frans Bauer, gevraagd een nieuw volkslied in te zingen.

De volkszanger is gevraagd door het nieuwe televisieprogramma 'Het Nieuwe Volkslied'. In dit programma van de VPRO zullen naast Frans de artiesten The Opposites, DeKoor, Liesbeth List, Syb van der Ploeg, Paul de Munnik en Petra Berger met Ernst DaniŽl Smid een nieuw Wilhelmus inzingen. In dit programma wordt bekeken of ons land daadwerkelijk rijp is voor een modern volkslied.

Een jury, bestaande uit onder anderen Aaf Brandt Corstius, Dennis van der Geest, Frits Spits en Cornald Maas zal de inzendingen beoordelen. Zo luisteren ze of het volkslied goed mee te lallen is in een vol voetbalstadion, of dat het lied ook past bij een huldiging of herdenking. Vanaf de bank kunnen de kijkers via SMS of internet hun stem uitbrengen.

Voor Het Nieuwe Volkslied werkt de VPRO voor het eerst samen met Endemol. De eerste afleveirng is op tien oktober te zien op Nederland 1.


Als de inzending van Frans net zo klinkt als deze plaat van hem, dan krijgen we tenminste een vrolijk volkslied