Marokkaan wel de vader van 'kutturk'

Icoon BinnenlandsEen DNA-test heeft onomstotelijk uitgewezen dat de Marokkaan Achmed uit Eindhoven wel degelijk de vader is van de 13-jarige Yassin. Als sinds de geboorte van de jongen zei Achmed dat een Turk de vader van zijn zoon zou zijn. Dat bazuinde hij ook rond in de Marokkaanse gemeenschap in Eindhoven. Ondanks ontkenningen van de Marokkaanse moeder van de jongen. Zij zei dat ze nooit was vreemd gegaan met een Turkse man. Maar Achmed geloofde daar niets van.

Dit maakte het leven van Yassin tot een hel. ''Volgens mijn vader ben ik een kutturk. Zo noemt-ie me steeds'', zei een huilende Yassin in juni tegen de rechter. Daar eiste hij een DNA-test, die de rechter toewees. Eerdere pogingen om de vader te dwingen om DNA af te staan strandden.

Gisteren werd het resultaat van de test bekend. Yassin hoopt dat zijn vader nu stopt met rondbazuinen dat hij een bastaardkind is, aldus zijn advocaat. In de Marokkaanse gemeenschap waarin de familie verkeert, zijn bastaardkinderen en ongehuwde moeders een schande. De jongen heeft er naar eigen zeggen een trauma aan overgehouden. Want vader Achmed noemde zijn moeder een 'foute vrouw', en Yassin was daar een verwerpelijk product van. De Eindhovense Marokkanen geloofden hem, ''want een man heeft altijd gelijk''. Schoolkinderen en vriendjes keerden zich van hem af, ingefluisterd door hun ouders.

Yassin overweegt nog enige compensatie van zijn vader te eisen.