Flight Simulator in Google Earth

Icoon GamesGoogle heeft in zijn virtuele atlas Google Earth een vliegspelletje verstopt. Gebruikers van de nieuwste versie van Earth kunnen met een bepaalde toetsencombinatie het vliegspelletje starten. Het verborgen spelletje werd ontdekt door een Zuid-Afrikaanse weblogger, die het op zijn site heeft gemeld. In de Windowsversie van het populaire programma kan het spelletje worden opgestart door Control-Alt-A. Apple gebruikers moeten Command-Option-A aanslaan. Overigens zouden niet alle gebruikers het spelletje op kunnen starten.

Als de Flight Simulator eenmaal gestart is, kunnen de gebruikers kiezen tussen een klein propellorvliegtuigje of een heuse straaljager. Daarmee kan je dus over de Google Earth-kaarten scheren. Google heeft inmiddels een website met uitleg over de bediening gelanceerd.

Dergelijke verstopte functies worden eastereggs (paaseieren) genoemd. In een oude versie van Microsofts spreadsheetprogramma Excel was ook een simpel vliegspelletje verstopt, dat slechts door middel van een reeks lastige handelingen te starten was.

Lekker vliegen over de Google Earth kaarten