Mark van Bommel wil voor Duitsland spelen

Icoon VoetbalMark van Bommel aast mogelijk op een plaats in het Duitse nationale elftal. De Limburger verklaarde tegenover TV Limburg dat de mogelijkheden worden onderzocht om een Duits paspoort aan te vragen, zodat hij bij Die Mannschaft kan gaan spelen.

Hij krijgt steun van de Duitse voetbalbond (DFB)en bekijkt samen met zijn huidige werkgever, Bayern München alle mogelijke opties. Ook heeft al een gesprek met de Duitse bondscoach, Joachim Löw, gehad. Van Bommel wil zolang Marco van Basten aan het roer staat niet uitkomen voor het Nederlands elftal.

"Die ontwikkelingen zijn nu twee weken in volle gang. En we moeten nu afwachten of het überhaupt wel mogelijks is, Mark van Bommel als middenveldchef van die Mannschaft, bij het Nederlands elftal is dat vrij lastig in ieder geval Glimlachte van Bommel.

De KNVB is op de hoogte van alle ontwikkelingen en denkt dat het plan van de middenvelder weinig kans van slagen heeft. Ook de FIFA-reglementen spreken niet in zijn voordeel. Van Bommel droeg tot nu toe veertig maal het Oranjeshirt om de schouders.

Update 10.35 uur
Het interview met Mark van Bommel blijkt in scène gezet te zijn. "Het was ons doel om aan te tonen hoe de media elkaar napapegaaien zonder iets te checken. Van Bommel vond het een fantastisch idee en wilde graag meewerken", aldus Charles Biemans van TV Limburg. De speler van Bayern München ging er vanuit dat niemand het serieus zou nemen, maar dat pakte anders uit. "Ik kon mijn lach zelfs niet inhouden op de radio. Achteraf baal ik nu wel van alle commotie die is ontstaan", zei van Bommel tegenover de Telegraaf.

Mark von Bommel.

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.