Voetbal: Jong Oranje Europees kampioen

Icoon VoetbalJong Oranje heeft, net als vorig jaar, de Europese titel gepakt. In de finale werd ServiŽ met 4-1 verslagen.

De eerste kans in de Euroborg was voor Bakkal op aangeven van Donk. De middenvelder kon echter niet goed bij de bal. De eerste tien minuten was Oranje de betere ploeg en de ploeg met het meeste balbezit. In de elfde minuut wederom een kans voor Oranje. Via Donk en Rigters kwan de bal bij Drenthe terecht, maar die kreeg hem niet goed op zijn schoen en schoot over.

In de zeventiende minuut was het dan toch 1-0 voor Nederland. Op aangeven van De Ridder kon Bakkal de bal achter de Servische doelman Kahriman schieten. Een minuut later had Bakkal de 2-0 op zijn schoen, maar nu was Kahriman wel alert. De Serven begonnen wel aan te dringen en dat leidde tot onder meer kansen voor Tosic. In de 36e minuut een kans op de 1-1, maar de vrije trap van Kolarov ging op de paal.

In de 43e minuut kreeg Tosic wegens opzettelijk hands geel in plaats van rood wat hij eigenlijk moest hebben. Beide ploegen kregen in het restant van de eerste helft nog kansen, maar de ruststand was 1-0.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, en gelijk was er een kans voor de Basta, maar Maduro wist de bal weg te werken. De Serven waren langere tijd de betere ploeg, en Oranje kon er maar af en toe uitkomen. In de 61e minuut was het dan alsnog 2-0. Op aangeven van De Ridder wist Babel de val in het te werken. Even daarna moest Kolarov het veld verlaten, nadat hij een tweede gele kaart kreeg voor het neerhalen van Babel. In de 67e minuut besliste Maceo Rigters de wedstrijd door op aangeven van Babel de 3-0 te scoren.

Even daarna werd diezelfde Babel in het strafschopgebied onderuit gehaald, en kreeg een penalty. Babel nam de strafschop zelf maar miste. In de 79e minuut scoorden de Serven de 3-1, door een fout van Waterman wist Mrdja te scoren. Babel had nog een kans op de 4-1, maar een Servische verdediger schopte net voor het doel weg. In de 87e minuut scoorde Bruins de 4-1 en dat was ook de eindstand.
-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.