'Belt u voor meneer De Leeuw, toets 1'

Icoon Opmerkelijk''Ik ben op zoek naar meneer De Leeuw'', hoorden de receptionisten van Ouwehands Dierenpark de afgelopen twee weken regelmatig. Honderden mensen belden het park na een sms'je waarin gevraagd werd meneer De Leeuw te bellen, met daarbij het telefoonnummer van Ouwehands. Het park denkt het slachtoffer te zijn van een sms-grap, zei een woordvoerder woensdag.

''Het is vreselijk, hoe vaak we gebeld werden'', aldus de woordvoerder. ''Op sommige dagen werden we om de zes seconden gebeld door iemand die op zoek was naar meneer De Leeuw.''

Inmiddels horen mensen die het nummer van het dierenpark draaien een bandje met daarop de tekst: ''Belt u voor meneer De Leeuw, toets dan 1.'' Daarna legt het park uit dat het gaat om een zogeheten ketting-sms en dat het gaat om een grap. Het park vraagt bellers de sms uit hun mobiele telefoon te verwijderen. Wie verantwoordelijk is voor de grap is onduidelijk. In februari overkwam dierenpark Emmen hetzelfde, waarna het park ook een antwoordapparaat inzette. Eerder deze maand werd attractiepark de Efteling eveneens platgebeld. Daar vroegen mensen naar meneer Gijs.


Meneer de Leeuw blijft er kalm onder



Met dank aan Pindaatje voor de submit.