Moeilijke executie van man die dood wilde

Icoon ShockingAmerikaanse beulen hadden gisteren de grootste moeite om een man dood te krijgen die juist om zijn executie had gevraagd. Eigenlijk had Christopher Newton (37) om 10.00 uur (plaatselijke tijd) moeten sterven in de gevangenis van Lucasville in de staat Ohio.

Het executiepersoneel kon echter meer dan een uur lang geen geschikte aderen vinden voor de dodelijke injectie. Om 11.53 uur werd Newton eindelijk dood verklaard. Hij mocht tijdens zijn executie zelfs tussendoor even naar de wc.

Newton was een draaideurcrimineel die een groot deel van zijn volwassen leven in de gevangenis doorbracht. In 2001 had hij er genoeg van. Hij vermoordde een celgenoot om geëxecuteerd te worden. Newton sloeg en wurgde de man.

Cipiers troffen hem lachend aan naast de zwaar gehavende celgenoot. Hij schreeuwde toen de bewakers probeerden de man te reanimeren en riep dat hij dood wilde. Tijdens het proces eiste hij van de aanklager de doodstraf.

De executie van Newton was de 21e dit jaar in de VS. Er zitten nog meer dan 3300 ter dood veroordeelden in een dodencel.

Wachten op je executie
Vragen om de dood?