Tweede examendag goed voor 6000 klachten

Icoon ExamenOp de tweede dag van de eindexamens in het voortgezet onderwijs zijn bij het Landelijke Aktiekomitee Scholieren (LAKS) 6000 klachten binnengekomen.

Die gingen vooral over luidruchtige surveillanten met knisperende chipszakjes en mobiele telefoons die herhaaldelijk klonken, aldus een woordvoerder van het LAKS gisteren.

Voor vmbo-leerlingen stonden Nederlands en Engels op het programma en dat leverde weinig klachten op. Dat was anders bij de examens Duits, economie I (veel te lang) en economie II (veel te moeilijk) die havisten voorgeschoteld kregen. Ook stonden er volgens sommige scholieren fouten in de opgaven (brongebruik en vraagstelling). Of dat ook echt zo is, wordt de komende dagen uitgezocht. Vwo-leerlingen deden examen filosofie en management & organisatie.

Op een school in Almere vlogen tijdens het examen ineens een heleboel mussen door het lokaal. Daarover werd nauwelijks geklaagd, de scholieren vonden het misschien wel een welkome afleiding.

De eerste eindexamendag was vorige week woensdag en direct daarna begon het lange Hemelvaartweekeinde. Tijdens die vrije dagen kwamen nog veel klachten binnen bij het LAKS waardoor het totaal aantal meldingen maandagavond op 13.000 stond.

Vandaag staan onder meer Frans, Duits en biologie (vmbo), geschiedenis (havo en vwo) scheikunde (havo) en Engels (vwo) op het programma.


LAKS

-
Zie ook het FOK! Examenforum.