Kampioen Eredivisie voetbal bekend

Voetbal PSV is er op de laatste speeldag in geslaagd om het kampioenschap op te eisen. De Eindhovenaren gingen op de laatste speeldag zowel Ajax als AZ voorbij op de ranglijst en werden daardoor voor de 20e keer kampioen van Nederland.

PSV leek lange tijd de enige kandidaat voor de felbegeerde kampioensschaal. Bij de winterstop twijfelde vrijwel niemand aan de titel. Zowel nationaal als internationaal ging het de ploeg van Ronald Koeman voor de wind. De eerste ronde van de Champions League werd vrij gemakkelijk overleefd.

Ondertussen ging het in de vaderlandse competitie bergafwaarts, de eerste keer tegen Roda JC. De Limburgers stapten met een 2-0 overwinning van het veld. In de wedstrijd daarna kwam AZ op bezoek in het Philips-stadion. PSV kwam nog wel op voorsprong maar verloor uiteindelijk toch met 2-3. In de daaropvolgende partijen verspeelde de ploeg de zorgvuldig opgebouwde voorsprong. Het Champions League avontuur kwam ten einde tegen Liverpool, in de eerste ontmoeting werd in eigen huis met maar liefst 3-0 verloren, op Anfield Road volgde een iets kleinere nederlaag (1-0).

Desalniettemin voerde PSV nog steeds de ranglijst in Nederland aan. Op de voorlaatste speeldag had het twee punten voorsprong op achtervolgers AZ en Ajax. Lang leek PSV te doen wat het moest doen tegen FC Utrecht namelijk winnen. Door een laat doelpunt van Utrecht ging PSV toch met een gelijkspel van het veld.

Op de laatste speeldag besliste PSV pas het kampioenschap. Met een derde plaats, op basis van een slechter doelsaldo, ging het de laatste ronde in. Tegen Vitesse werd met 5- 1 gewonnen. Ajax kwam tegen Willem II niet verder dan een 0 – 2 overwinning, AZ verloor met 2-3 van Excelsior waardoor PSV de eerste plaats weer overnam en het kampioenschap veilig stelde.
-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.
Submitter:  Bron: FOK!sport