Racisten uit trein bij Goes gehaald

PolitieDe politie heeft zondagavond twee Vlissingers aangehouden die racistisch taalgebruik bezigden in de trein van Roosendaal naar Vlissingen. Het duo, 32 en 38 jaar oud, werd op het station in Goes uit de trein geplukt.

De mannen waren in Roosendaal in de trein richting Vlissingen gestapt en hadden een discussie gevoerd met twee mannelijke medereizigers die hun muziek wat hard hadden staan. Die muziek werd uiteindelijk zachter gezet. Op het station in Bergen op Zoom begonnen de twee Vlissingers racistische en antisemitische taal uit te slaan en 'dreigende' gebaren te maken. Een gewaarschuwde conducteur seinde daarop de politie in. Drie inzittenden uit de trein (van 18, 24 en 48 jaar oud) hebben aangifte gedaan tegen het duo.

Binnenkort moeten de twee zich voor een rechter verantwoorden. De 38-jarige man krijgt overigens ook nog een rekening van een schoonmaakbedrijf opgestuurd. Hij vond het nodig om een ophoudkamer in het politiebureau onder te pissen. De ruimte is op zijn kosten schoongemaakt.