Voetbal: Uitslag Nederland - Roemenië

Icoon Nederlands Elftal Een inspiratieloos Oranje is er niet in geslaagd om Roemenië te verslaan in de EK kwalificatieronde. In De Kuip bleef het in zeer matige wedstrijd 0-0. Onder een striemend fluitconcert verlieten de Oranje leeuwen het veld na een verloren voetbalavond.

Al snel in de wedstrijd kregen de bezoekers een goede kans. Veel kansen daarna zouden er niet volgen voor zowel de thuisploeg als de bezoekers niet. De bal wist slechts éénmaal het net te beroeren. Het doelpunt van Ryan Babel voor Nederland werd door Markus Merk afgekeurd, Huntelaar stond even daarvoor buitenspel. Het Nederlands elftal was veelvuldig in balbezit in de eerste helft maar deed daar niets mee. Roemenië kreeg ook nauwelijks kansen en werd zelden echt gevaarlijk. Ook aan de kant van Oranje weinig uitgespeelde mogelijkheden.

In de tweede drie kwartier dreigde Tamos Oranje als snel op voorsprong te zetten maar zijn kopbal resulteerde slechts in een corner voor Nederland. Rafael van der Vaart zag na tien minuten een vrije trap in de armen van de doelman verschijnen. Ook een actie van Babel enkele minuten daarna leverde geen resultaat op en zo stond het na zestig minuten nog steeds 0-0.

Kansen creëren was de heren vreemd waardoor de beginstand op het bord bleef staan. Ook uit dode spelmomenten werd weinig tot niks gehaald. Een vrije trap van Sneijder tien minuten voor het eind leverde niets op. Vijf minuten voor tijd werd Van der Vaart naar de kant gehaald, Clarence Seedorf mocht nog even meespelen. Doelpunten vielen er niet meer, een gelijk spel was het resultaat.