Pleegmoeder martelde kinderen op gruwelijke wijze

Icoon BuitenlandsEen Engelse pleegmoeder heeft 19 jaar lang haar onvoorstelbaar sadistische en wrede fantasieën uitgeleefd op drie kinderen. De 62-jarige Eunice Spry, een Getuige van Jehova, mishandelde en verhongerde de kinderen. Ze duwde stokken in hun keel en dwong hen hun eigen braaksel en zelfs rattenkeutels op te eten.

Als de kinderen stout waren geweest, sloeg ze hen met een stok op de voetzolen of dwong ze hen afwasmiddel te drinken. Spry ontkent echter alles en zegt dat een stevige billenkoek de enige straf was die ze uitdeelde.

Maar de drie slachtoffers, aangemerkt als A, B en C, leverden bewijzen door hun dagelijkse horror-routine te beschrijven. Zo schuurde de vrouw eens de hand van kind A, nu 21, tot bloedens toe open met schuurpapier. Het kind moest jaren langer dan nodig in een rolstoel zitten na een ongeval. Dat leverde Spry namelijk meer geld op van de bijstand.

Slachtoffer B, ook 21, vertelde hoe Spry aan haar haar trok en hoe ze haar gezicht in de uitwerpselen van haar hond duwde.

Slachtoffer C, nu 18, gaf aan 'inmiddels de verschillende merken van afwasmiddel letterlijk te kunnen herkennen aan de smaak'. Ook duwde ze zijn hand zo lang op een elektrische kookplaat, dat de hand eruit zag als 'zachte, plakkerige brij'.

De vrouw martelde de kinderen tussen 1986 en 2005 in Gloucestershire. Deze gruwelijke omstandigheden werden ontdekt toen een andere Jehova-getuige slachtoffer A ondervroeg over wonden in het gezicht. Daarvóór kon de vrouw de martelpraktijken verbergen omdat de kinderen thuisonderwijs kregen.

De rechtbank sprak van 'onverklaarbaar wrede daden', veelal om kleine misstapjes van de kinderen. De vrouw is voor uiteenlopende misdrijven veroordeeld. De strafmaat is echter nog onbekend.

Met dank aan calvobbes voor de submit.