Opnieuw overheidsreisje hangjongeren bekend

Icoon BinnenlandsVijftien Kaapverdische jongeren uit de Rotterdamse achterstandswijk Spangen zijn op een gesubsidieerde reis naar de Kaapverdische eilanden geweest. De reis werd vorig jaar gemaakt en duurde bijna drie weken. Er gingen zes begeleiders mee.

De reis kostte enkele tienduizenden euro's, die werden betaald door het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking (OS) via het programma Xplore. De jongeren maakten op de reis onder andere een rap met leeftijdsgenoten.

Volgens Paul van Veen, medeorganisator van de reis, is het zeker geen snoepreisje geweest. De jongeren zouden na thuiskomst nog een heel programma hebben gehad om anderen over hun ervaringen te vertellen.

Eerder deze week werd bekend dat een groepje Marokkaanse hangjongeren op 'vlinderjacht' ging in Marokko. Deze reis kostte dertigduizend euro. Geert Wilders, fractieleider van de Partij voor de Vrijheid, vond de reis belachelijk en vroeg zich af of de betrokken ministers “knettergek” zijn geworden. Ook CDA en VVD vinden dergelijke reisjes te gek voor woorden.

Met dank aan ko3tj3bo3 voor de submit.